A kétszer világcsúcsot futó és kétszeres olimpiai aranyérmes Sydney McLaughlin lett a 2021-es USATF Jackie Joyner-Kersee-díj nyertese, míg az olimpiai és Gyémánt Liga-bajnok, szintén kétszer világcsúcstartó lökő Ryan Crouser kapta a 2021-es USATF Jesse Owens-díjat.

Bobby Kersee lett a 2021-es USATF Nike Év Edzője, a Masters-királynő Kathy Bergen és a tinédzserfenomén Erriyon Knighton pedig megnyerte a saját kategóriáját.

A díjakat a 2021 USATF Night of Legends gálán adták át december 4-én a floridai Orlandóban ahol kihirdették a Wing Awards díjazottjait is. Athing Mu kapta a legjobb olimpiai teljesítményért járó díjat, miután 1:55.21-es idővel felnőtt és junior amerikai csúcsot futott az olimpiai döntőben, valamint az aranyérmes 4×400 méteres váltó tagjaként 48.32-et repesztett befejező emberként, tehát repülőrajttal. A férfiaknál a legjobb olimpiai teljesítményért járó díj szintén Ryan Crouseré lett, a 23,30 m-es olimpiai rekordot jelentő győztes dobásának köszönhetően, míg az év áttörő teljesítményéért járó díjat a maratoni futó Molly Seidel, aki bronzérmet szerzett, és 2004 óta az első amerikai nőként dobogóra állhatott.