A World Athletics tegnap szankciókat jelentett be a Fehérorosz Atlétikai Szövetség ellen, amiért országa támogatja Oroszország ukrajnai invázióját. Ezek között szerepel, hogy az ország nem rendezhet nemzetközi vagy európai atlétikai eseményeket, képviselői nem dolgozhatnak a különféle bizottságokban – gyakorlatilag ugyanazok a szankciók vonatkoznak rájuk, mint az orosz sportolókra, vezetőkre. Sebastian Coe, az WA is elnöke arról is tájékoztatott, hogy napi kapcsolatban áll az ukrán alelnökkel, Szergej Bubkával, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) humanitárius segítségnyújtását vezeti hazájában a jelenlegi orosz invázió idején, és tájékoztatta arról, hogy egy olyan alapot készülnek létrehozni, amely segít az ukrán sportolók edzéslehetőségeit.

Rune Anderson, a World Athletics vonatkozó munkacsoportjának elnöke elmondta, hogy

„Tovább kell folytatnunk az orosz munkacsoportban a doppinggal kapcsolatos munkánkat, mert félő, hogy a RusAF visszatérne a korábbi doppinggyakorlatokhoz, ha a folyamatot most felfüggesztenénk”

Hozzátette azt is, hogy bár a szövetség számos területen jelentős előrelépést tett, még nem lehet abbahagyni a munkát. A Tanács aggodalmának adott hangot, hogy a RusAF nem teljesítette a World Athletics felé a 2021-es év harmadik és negyedik negyedévére vonatkozó kifizetéseket.

——————————————————————————————————————————

Ha kíváncsiak vagytok a legfrissebb élő közvetítéseinkre – vasárnap Párizsból jelentkezünk – és eddig nem tettétek meg, iratkozzatok fel youtube csatornánkra. Fontos tudni, hogy technikai okokból újat kellett indítanunk a régi már nem üzemel.