Péntektől rendezik meg a fedettpályás világbajnokságot, ahogyan közeledik a kezdési időpont, érkeznek a hírek, hogy kik és miért nem lehetnek ott esetleg Belgrádban. Legtöbben nyilvánvalóan sérülés miatt kénytelenek kihagyni a vb-t, ám vannak, akik sokkal szokatlanabb ok miatt nem indulhatnak. Emmanuel Bor, aki az amerikai fedett pályás bajnokságon 3000 méteren második lett például katonai állományban van, és nem kapott szabadságot. „Az Egyesült Államok külügyminisztériumának tanácsa jelenleg lebeszéli a katonákat a Szerbiába való utazástól. Bor őrmester biztonsága az első számú prioritásunk” – mondta parancsnoka, Robert Cheseret a LetsRun.com-nak adott nyilatkozatában.

A holland Tim Verbaandert továbbra is reméli, hogy indulhat a vb-n 3000 m-en. 7:47.42-es idejét egyelőre nem ismeri el az IAAF, mivel a mezőny nem a szokásos rajthelyről indult, és a pályát nem mérték le újra: ezért ragaszkodik a pálya hitelességének igazolásához. „Ma adjuk le ezt az dokumentumot. Akkor rendben kell lennie” – mondta Verbaandert.

Noha Elijah Hall ugyan nyerte meg 60 méteren a World Indoor Tour sorozatot, mégsem lesz ott szabadkártyával Belgrádban, mivel az amerikai fedett pályás bajnokságon nem teljesítette a szövetség feltételeit.

Anna Kielbasinska, aki 400 méteren és a 4×400-as váltóban indult volna Belgrádban, kénytelen volt visszalépni, miután közvetlenül a lengyel fedett pályás bajnokság után elkapta a koronavírust.

Koen Smet holland gátfutó is visszalépett a fedett pályás világbajnokságtól, mivel gyereke születése ezekben a napokban várható.

Sérülés miatt kénytelen távol maradni a   férfi 4×400-ban sem indul az éremesélyes belga csapatból Jonathan Borlee, Andreas Almgren, aki idén 7:34.31-re javította a svéd 3000 méteres rekordot és a  korábbi U23-as 100 méteres Európa-bajnok Henrik Larsson.

A világbaknokságról minden nap elemző videóval jelentkezünk itt az atletika.tv oldalon. Ha eddig nem tettétek meg, iratkozzatok fel youtube csatornánkra és kövessétek műsorainkat élőben.