Hírek Belgrádból
– Kilenc férfi és három női egyéni olimpiai bajnok szerepel a héten kezdődő Fedett pályás atlétikai világbajnokság nevezési listáján. (Crouser, Duplantis, J. Ingebrigtsen, Barega, Jacobs, Pichardo, Tamberi, Tentoglou és Warner, ill. Rojas, Miller-Uibo és Nageotte). A végleges listák szerint 137 ország 680 sportolója nevezett. A világjárvány miatt négy év szünet után rendezik meg a versenyt, az utolsó, 2018-as birminghami világbajnokság 10 címvédője is a nevezők között van (Coleman, Maslak, Tefera, Pozzi, Claye, Walshill, ill. az egykori női győztesek közül Morris, Vuleta, Rojas, Johnson-Thompson).
– A legnagyobb létszámban a sprint – és gátfutó számokra neveztek (síkban 54 férfi és 49 női versenyző indul, gáton pedig 49 férfi és 46 nő áll rajthoz). A futószámok közül legkevesebben 800 méteren indulnak, (ez még mindig 27 férfi és 20 női versenyzőt jelent), legkevesebben pedig a súlylökésben indulnak: csak 19 férfi és 17 nő küzd a vb érmekért. Viszont meglepően sok, 13 férfi és 10 női csapat indul a 4×400-as váltókban.
– Bár a hármasugrás világcsúcstartója és olimpiai aranyérmese, a venezuelai Yulimar Rojas „kacérkodott” azzal, hogy esetlegesen távolugrásban is indul, végül úgy döntött, hogy csak fő számában áll rajthoz, és próbál meg világbajnoki címet szerezni.
– Ugyanakkor Tokió társ-olimpiai bajnoka, az olasz Gianmarco Tamberi még nem döntötte el, hogy indul-e Belgrádban. „Úgy érzi, jó formában van, és riválisai közül sokan nem indulnak – azaz lenne esély egy jó helyezésre, – de csak a keddi ugróedzés után döntünk” – mondta édesapja és edzője, Marco Tamberi a La Gazzetta dello Sportnak.