Mivel a belgrádi fedett pályás világbajnokság eredményei, a versenyzők nyilatkozatai ismertek, érdemes egy kicsit a statisztikákkal foglalkozni.
– Ami az éremtáblázatot illeti, Etiópia lett az első 4 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmével, a további sorrend: Amerikai Egyesült Államok (3-7-9), Belgium (2 -0-0), Svájc (1-2-0) és Svédország (1-1-1). Összesen 31 ország szerzett érmet, azaz az előzetesen benevezett 137 nemzet majdnem 30 %-a képviseltette magát a dobogón. (Érdekesség, hogy a vb második napján, szombaton mind a 10 aranyérmet különböző ország atlétái érték el.)
– A pontversenyt az amerikaiak nyertét 177 ponttal, utánuk Etiópia (76) és Jamaica (40) következett. Összesen 56 ország jutott a legjobb 8 közé.
– Három világrekord született: férfi 60 m gáton (ez világcsúcs beállítás volt) illetve női hármasugrásban és férfi rúdugrásban  – utóbbi kettő eredménye jobb a szabadtéri világcsúcsnál is (ami nem ritka fedett pályán az ügyességi számoknál)
– szám szerint 14 idei legjobb (világranglista vezető) eredmény született: a férfiaknál 60 méteren kétszer, 60 m gátfutás, távolugrás, hármasugrás, rúdugrás, súlylökés, hétpróba, a nőknél 60 m, magasugrás, távolugrás, hármasugrás, súlylökés, ötpróba, 4×400 m.
– 15 kontinentális rekord született: Óceánia (4), Dél-Amerika (6), Észak-Amerika (2), Ázsia (1), Európa (2).
– Hét fedett pályás világbajnoki csúcsnak tapsolhatott a  közönség: Férfi 400 m, 1500 m, 60 m gátfutás, rúdugrás, súlylökés, hétpróba, női 1500 m, hármasugrás, ötpróba.
– Ami a tokiói győzteseket illeti: Heten itt is győzni tudtak (Jacobs, Barega, Warner, Duplantis, Tentoglou, Miller-Uibo, Rojas), öten viszont nem (Ingebrigtsen, Crouser, Pichardo, Nageotte, Tamberi.)
– Négyen tudták megvédeni 2018-as birminghami címüket: Tefera, Vuleta, Morris, Rojas, de hat akkori világbajnoknak ez nem sikerült:  Coleman, Maslak, Claye, Pozzi, Walsh, Johnson-Thompson.
–  Ez volt az első olyan atlétikai világbajnokság, amelyen a 2020-as járvány kezdete óta nézők is részt vehettek : a három nap alatt több mint 20 000 néző látogatott ki, annak ellenére, hogy a Covid korlátozások miatt csökkentették a stadion befogadóképességét. A legtöbb néző vasárnap délután volt a Stark Arénában, 6800-an, és a világbajnoksággal párhuzamosan megrendezett Atlétikai Világmúzeum (MOWA) kiállítást is mintegy 2500 szurkoló látta.
– Néhány visszalépés után végül 129 nemzet 612 versenyzője indult, 72 országos rekord dőlt meg. A Koreai Köztásaság, Trinidad és Tobago története első fedett pályás világbajnoki aranyát  (Woo Sanghyeok férfi magasugrásban és Jereem Richards férfi 400 méteren), Uganda pedig első fedett pályás világbajnoki érmét szerezte (Halimah Nakaayi bronzérmet a női 800 méteres síkfutásban), Montenegró szineiben pedig először kerüt döntőbe az ország atlétája (Marija Vukovic 4. lett női magasugrásban).
–  A bajnokságot több mint 100 országba közvetítették élőben vagy felvételről, és minden eddiginél több digitális tartalom volt elérhető.