Abdi Nageeye a hollandok olimpiai ezüstérmes maratonfutója 2:03-al kezdődő időeredményt szeretne elérni az április 10-i rotterdami maratonon. A holland úgy véli, a verseny tökéletes helyszín arra, hogy megdöntse saját, három évvel ezelőtt ott felállított 2:06:17-es holland csúcsát, sőt esetleg az európai rekordot is, melyet Bashir Abdi tart 2:03:36 -al.

„Rotterdam volt az a verseny, amely a legjobb élményt nyújtotta számomra eddig” – idézte őt csapata, az NN Running. „Nagyon barátságos helyszín, hazai pályán futhatok, ráadásul az NN székhelye is Rotterdamban van. Nagyon szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, így mindenképpen van értelme Rotterdamban futni, hiszen ez egy rendkívül gyors pálya, és a közönség is elképesztő. Körülbelül 33 kilométertől körülbelül 36 kilométerig az erdőben futsz, és mivel ez egy ilyen kellemes környezet – még akkor is, amikor a verseny ezen a nagyon kemény szakaszában van – nem érzed a fájdalmat. Azt hiszem, ez az egyik oka annak, hogy ilyen jó időket láthatunk ezen a pályán. Az emberek nem őrülten fáradtan hagyják el a verseny erdei szakaszát”

A rotterdami maratonit az atlétika tv április 10-én reggel 9.45-től élőben közvetíti.

Ha eddig nem iratkoztál fel youtube csatornánkra, most megteheted, illetve ha tudsz, kérjük szólj másoknak is, akik kedvelik a futást, kedvelik az atlétikát!