Megdőlt a női és a férfi pályarekord is az NN Ultrabalatonon. A nőknél Cseke Lilla a férfiaknál Bódis Tamás diadalmaskodott.

Az idei 211 kilométer hosszúságú versenyet Bódis Tamás 16 óra 34 perc és 28 másodperc alatt kerülte meg a Balatont, amivel bő egy órával megjavította Csecsei Zoltán tavalyi legjobbját. Mivel a két útvonal távja nem ugyanannyi volt, ezért Bódisnak a pályacsúcshoz az eddigi eredményeket átkonvertálva 17:31:29-nél kellett jobbat futnia. A második helyezett Erős Tibor  ért célba 16:50:29-es eredménnyel, a dobogó legalsó fokára a szlovák Tomas Borcin állhatott fel. Mögöttük érkezett célba a női győztes, Cseke Lilla, aki tavalyi második helyét 20 óra 15 perc, 15 másodperces pályacsúccsal cserélte elsőre. Az ezüstérmes Hornné Heiligermann Zsanett, a bronzérmes Brown Viktória lett.

via. atletika.hu


Ha teheted támogasd az atlétika.tv-t, hogy még több versenyt tudjunk közvetíteni, és iratkozz fel youtube csatornánkra. Legközelebb a prágai maratoni közvetítésével jelentkezünk május 8-án délelőtt.