Idén fedettpályás és szabadtéri világbajnokságot, Európa-bajnokságot is rendeznek, így elképesztő sebességben pörög a sportág és ebben a felfokozott csúcsformában érkeznek Székesfehérvárra a legjobbak augusztus 8-án. Ezúttal 7 nevet, a 7 legjobban várt versenyző nevét jelentette be sajtótájékoztatón a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága:

Ryan Crouser olimpiai bajnok súlylökő 2021 óta a szám világcsúcstartója 23,37 méterrel. Az amerikai klasszis 31 éve fennálló rekordot döntött meg tavaly Oregonban, az idei világbajnokság helyszínén.

Jasmine Camacho-Quinn, Puerto Ricó-i gátfutónő tavaly győzött a Gyulai István Memorialon, majd olimpiai bajnok lett Tokióban. Minden idők negyedik legjobb eredményét érte el 100 méteres női gátfutásban az olimpiai elődöntőben felállított 12.26-os olimpiai csúccsal.

Gianmarco Tamberi a világ atlétikájának egyik legszínesebb egyénisége. Nagyon kevés sportoló tud olyan hangulatot teremteni, mint a temperamentumos olasz magasugró. Olimpiai bajnok lett Tokióban, a katari Mutaz Essa Barshimmal osztozott az aranyérmen, az ötkarikás játékok egyik legemlékezetesebb pillanatát okozva.

Halász Bence világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető, aki korábban már hatszor is megmérethette magát a Gyulai István Memorialon. A 24 éves magyar atléta 2019-ben és 2020-ban is második lett a rangos nemzetközi versenyen.

Anita Wlodarczyk a kalapácsvetés női világcsúcstartója, aki már hatszor vett részt a Gyulai István Memorialon, és mindegyik alkalommal győztesen hagyhatta el a dobókört. A lengyel legenda háromszoros olimpiai, négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnokként vág neki a szezonnak.

Daniel Stahl, a 29 éves svéd atléta napjaink legjobb diszkoszvetőjeként érkezik Székesfehérvárra. 2019-es világbajnoki címe után 2021-ben Tokióban az olimpián sem talált legyőzőre. A legutóbbi három évben ő nyerte a Gyulai István Memorialt.

Armand Duplantis, a svéd rúdugró 21 éves korára átírta Szergej Bubka teljes örökségét. Szabadtéren és fedett pályán is övé minden idők legjobb eredménye, a márciusi belgrádi fedett pályás világbajnokságon elért 620 centiméteres világcsúcsa pedig a jelenlegi világrekord. Ezúttal elég lesz Székesfehérvárig utaznunk, hogy az olimpiai bajnokot láthassuk három emeletnyi magasságba ugrani. Ő lesz az, aki miatt Magyarországon még soha nem látott magasságba teszik majd a lécet.