Bár az orosz atléták egyelőre nem indulhatnak a nemzetközi versenyeken, a napokban három élvonalbeli atléta is beszélt további terveiről.
– A korábbi világ- és Európa-bajnok Szergej Shubenkov úgy tervezi, hogy indul a következő olimpián – tájékoztat a sport.ru. „Amíg nincs a lábaimmal baj, futok. Ez akár még öt év is lehet, de a 2024-es párizsi olimpia mindenképpen szerepel a terveim között – mondta a gátfutó, aki Párizsban már 34 éves lesz..
– Az olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok magasugró, Marija Lasitskene is kijelentette, hogy nem tervezi abbahagyni az atlétikát. „Nem akarom abbahagyni, mert az elmúlt évek azt mutatják, hogy mindig készen kell állnom, formában kell lennem, mert nem tudni, mi történhet. Mivel ma ilyen a helyzet, így egyelőre Oroszországban versenyzek”
– A korábbi távolugró világbajnok, a 32 éves Alekszandr Menkov úgy véli, még visszatérhet a világ elitjébe – tájékoztat a sport.ru. „Most nem érdekel, hogy a külföldi riválisaim teljesítményét nézzem, mert egyelőre nem versenyezhetek ellenük. De edzéseredményeim alapján úgy érzem, hogy még visszatérhetek a világelitbe, így a 2024-es olimpia benne van a terveimben, bár senki sem tudja, hogyan alakul a helyzet. Reméljük a legjobbakat, mint mindig” – mondta.