A NAP IDÉZETE
„El sem tudom képzelni, hányszor voltam gödörben, de mindig talpra álltam” – Shelly-Ann Fraser-Pryce az ötödik 100 m-es vb-győzelmét követően.

„2014-ben itt, a Hayward Field-en kezdődött a pályafutásom egy junior világbajnoki címmel. Most, hogy a történelemben mindössze a negyedik ember lettem, aki sikeresen megvédte a 10 000 méteres világbajnoki címét, azt jelenti, hogy egy újabb szintre jutottam” – mondta Joshua Cheptegei a 10 000 méteres aranyérem után.
A NAP MEGLEPETÉSE
Katie Nageotte rúdugrás győzelme az eddigi közepes szezon után.
CSÚCSOK.
3 CR: Tola, Crouser, Fraser-Pryce
1 U20 világcsúcs Tebogo
Hétpróbán belüli CR: Thiam (magasugrás,195 cm)
FÖLÉNY:Az amerikai sprinterek hármas győzelmét követték a jamaikai lányok, 100 méteren mindhárom dobogón a szigetország sportolói álltak. De az amerikaiak ezen a napon sem maradtak „triplázás” nélkül: női súlylökésben hármas amerikai siker született.
STATISZTIKA
A vb-k történetében először futottak heten 11 másodpercen belül női 100-on. Csak öten jutottak be a 110 m gát döntőjébe (Parchment megsérült, Allen kiugrott, Brathwaite elesett a futam közben). A 40 éves mongol Bat-Ochiryn Ser-Od 2:11:39 órás idővel a 26. helyen végzett a maratonon. Ezzel 2003 óta minden egyes olimpián (5) és világbajnokságon (5) elindult.