A NAP IDÉZETEI: „Sajnos a nővérem nem jutott be a dontőbe, de szeretném elmondani neki, hogy ő lesz a következő bajnok” – mondta a kazah Norah Jeruto, a 3000 méteres akadályfutás győztese.
Sandra Perkovic, a diszkoszvetés kétszeres olimpiai bajnoka, aki ezúttal csak második lett, (ezzel ötödik világbajnoki érmét megszerezve) meglepő kijelentést tett: Ez a verseny egyszerűen az életem szerelme, és minden pillanatát élvezem, 2032-ig folytatom” – mondta, a kétszeres olimpiai bajnok, aki Brisbane-ben 42 éves lesz.

„Bár aranyban reménykedtem, de örülük a második helynek is – mondta a magasugrásban ezüstérmes Jaroszlava Mahucsikh. „Boldog vagyok, mert ezt az érmemet az ukrán népnek szereztem,.Szeretném, ha mosolyognának és a mostani helyzetben legalább ennek örülhetnek”.

A NAP MEGLEPETÉSE: Kínai győzelem diszkoszvetésben, Feng Bin révén, aki eddigi 66.00 méteres legjobbját 69.12-re javította.
ÉRDEKESSÉGEK:
Werkuha Getachew 2020-ban még 800-n versenyzett, idén tért át a 3000 m akadályfutásra, ahol legjobbján közel egy percet javítva, új országos csúccsal ezüstérmes lett. A szamoai Alex Rose történelmet írt, 1999 óta ő az első csendes-óceáni szigetországi sportoló, aki döntőbe jutott. A diszkoszvetés döntőjében 65,57-es eredménnyel a 8. helyen végzett, ami biztató teljesítmény a Nemzetközösségi Játékok előtt. A korábbi 800 méteres olimpiai- és világbajnok Caster Semenya 15:46.12 percet futott az 5000 méteres előfutamban, és összesítésben a 28. helyen végzett.