A NAP IDÉZETEI: „Etiópáért futottam, a népemnek ajánlom ezt a győzelmet” – mondta Gudaf Tsegay, a női 5000 méter győztese.
„Bár sikerült nyernem, de szerettem volna ennél nagyobbat dobni” – mondta Anderson Peters, a férfi gerelyhajítás világbajnoka.
„Nem voltak jók a váltásaink, és ez a győzelmünkbe került. Nem mondhatunk kifogást, elrontottuk – főleg én. Cserben hagytunk titeket, elnézést kérek”, Marvin Bracy, aki a 4×100-as döntőben a váltó utolsó embereként alaposan elrontotta a váltást.
A NAP EREDMÉNYE: Férfi gerelyhajításban először fordult elő, hogy valaki hároszor 90 méter felett dobott (Anderson Peters).
A NAP MEGLEPETÉSEI: A két 4×100-as váltó: Bár egyéni 100 méteren a nőknél a dobogó mindhárom fokán jamaicai futó állt, a váltót az amerikai lányok nyerték, és még nagyobb csavar volt a férfi váltóban, ahol az egyéni szám első három helyén csak amerikaiaik voltak, a stafétát mégis az a Kanada nyerte, akinek mindössze egy versenyzője volt a 100-as döntőben, ő is utolsó volt.
A NAP TRAGÉDIÁJA: A kanadai Damian Warner, a férfi tízpróba esélyese, aki az első nap zárószáma, a 400 m előtt vezetettt, a szám elején izomgörcs miatt feladta a versenyt.