– Sifan Hassan elismerte, hogy a világbajnokságra való felkészülés hiánya befolyásolta az esélyeit arra, hogy 5000 és 10.000 méteren érmet szerezzen, tájékoztat a NOS. „Az embernek nagyon keményen kell edzenie ahhoz, hogy győzni tudjon. Egyedül a tehetséggel nem lehet érvényesülni. Bár én jó voltam, de a többiek még jobbak.” – mondta. Hassan megerősítette, hogy kihagyja az Európa-bajnokságot, de azt tervezi, hogy a szezon későbbi szakaszában versenyezni fog.

– Ese Brume, aki ezüstérmet nyert távolugrásban, azt mondta, hogy inspirálta, amikor látta, hogy Tobi Amusan megdöntötte a világrekordot 100 méteres gátfutásban. Csodálatos napvolt számunkra, a legutóbbi világbajnokságon csak egy érmet szereztünk. Most két éremmel jövünk ki. Ez egy csodálatos este Nigéria számára, mindannyiunk számára.”

– A 100 méteres világbajnok Fred Kerley utalt arra, hogy a jövő évi világbajnokságon ismét megpróbál duplázni. Az amerikai, aki a 200 méter elődöntőjében megsérült, a Twitteren azt írta: „A jövő év még jobb lesz, mint az idei. A célom, hogy mindkét sprintszámot megnyerjem Budapesten.

– Tobi Amusan, a 100 méteres gátfutás új világcsúcstartója érdekes módon nem a sprintereknek kifejlesztett cipőben, hanem 5 és 10 kilométeres futóknak tervezett – teljesen legális – lábbeliben lett világbajnok- írja a Guardian. „A szezon elején elég súlyos sérülésem volt, ami egy időre visszavetett” – mondta. „Beszéltem az Adidasszal, és kértem, hogy kapjak puhább talpú szögest. Sok mindent ajánlottak, bármily hihetetlen, nekem ez az amúgy hosszútávfutóknak készült cipő felelt meg legjobban. Látva az eredményt, maradok ennél” – mondta az újdonsült világcsúcstartó.

– Bár fontos nekem a fedett pályás eredmény is, az volt a célom, hogy szabadtéri eredményem jobb legyen” – mondta Mondo Duplantis a 621-es világcsúcsa után. Így közel három évtized óta ez lesz az első alkalom, hogy egy szabadtéri eredmény lesz az abszolút legjobb rúdugrásban – a fedett pályás eredmények ugyanis jobbak voltak azóta, hogy Szergej Bubka 1993. február 13-án a franciaországi Lievinben 6,14 métert ugrott, és ezzel kiszorította az előző nyáron Tokióban elért 6,13 méteres szabadtéri eredményét.

– A korábbi 200 méteres világcsúcstartó és  a vb-n a BBC szakértőjeként dolgozó, Michael Johnson meglepetését fejezte ki a tegnapi 100 méteres gátfutás idejével kapcsolatban. A Twitteren azt írta: „Nem hiszem, hogy az idők helyesek. A világrekord 0,08-zal megdőlt, 12 egyéni csúcsot állítottak fel, és született 5 országos rekord. és mindez az elődöntőkben. Valami nem stimmelt”

– Keely Hodgkinson a 800 m-es ezüst után: „Elégedett vagyok, de nem túlságosan boldog … Az aranyért jöttem ide!” Mu visszaverte Hodgkinson támadását, így ő lett az első amerikai nő, aki 800 méteren világbajnoki címet szerzett. Emellett a mozambiki Maria Mutola (2000/2001) és a dél-afrikai Caster Semenya (2016/2017) után ő lett mindössze a harmadik nő, aki 800 m-en olimpiai bajnoki címet szerzett, majd a következő évben visszatért, hogy megnyerje a 800 m-es atlétikai világbajnoki címet.