– Mondo Duplantis a világcsúcs mellett még egy rekordot ért el: 46 alkalommal ugrott hat métert vagy annál nagyobbat, – ezzel megelőzte az ukrán Szergej Bubkát, aki 45 alkalommal ugrott hat métert vagy magasabbat.

– Az ausztrál atlétika az elmúlt több mint egy évtized legsikeresebb szereplését ünnepelhette a világbajnokságon, ahol három érmet ért el, közülük kettő arany volt, és ezzel a198 résztvevő ország között a 6. helyet szerete meg, ami a legjobb világbajnoki szereplése a földrésznek.

– Tom Lewis, az amerikai atlétikai és terepfutó edzők szövetségétől lenyűgöző dokumentációt állított össze az amerikai főiskolai rendszer hatásáról: az összes atléta 21,2%-a (363) amerikai főiskolai programban versenyzett (71 országból), és 37 egyéni érmet nyert (14-12-11)

– A bajnokság előtt kiadott híres Track and Field News Formchartból csak egy győztes nem szerepelt az első tízben jóslatuk szerint, ez a kínai távolugró aranyérmes Wang Jianan volt. Ebből kiindulva valószínűleg az ő győzelme a legnagobb meglepetés.