COVID fertőzést kapott az olimpiai bronzérmes és világbajnoki második helyezett
Márton Anita, emiatt nem vehet részt az augusztus 15-én kezdődő müncheni Európa-
bajnokságon –értesült az SzPress Hírszolgálat.

A 33 esztendős súlylökőnő tipikus tüneteket mutat, tesztje is azt igazolja, hogy a vírusfertőzés miatt romlott le az egészségi állapota. A hírt Eperjesi László, az atlétanő edzője erősítette meg.

Az Európa-bajnokságra tettünk fel mindent, Anita a szokásosnál is keményebben
dolgozott azért, hogy Münchenben a döntőbe juthasson, és a hírnevéhez méltó helyen
végezhessen. Nem akarok nagy szavakat használni, de nem tudom palástolni, hogy
mind a ketten össze vagyunk omolva, a baj hirtelen jött és a lehető legrosszabbkor „–
mondta Eperjesi László, Márton Anita minden eddigi nagy sikerének kovácsa.

„Ha néhány héttel ezelőtt fertőződik meg, legalább maradt volna esélye a felépülésre és a
lemaradás behozására. Most viszont sakkmattot kapott, amire nincs válaszlépése.”Az ennél is rosszabb hír az, hogy Anitával együtt a férje, valamint Luca, a másféléves kislánya is megfertőződött, ugyanakkor Eperjesi László a szerencséjének mondhatja, hogy őt a COVID nem „találta meg”.

Márton Anita / AFP

A Eugene-i világbajnokságot azért hagytuk ki, hogy Anita frissen és jó formában utazhasson el az Európa-bajnokságra. A kemény munkának egyre inkább érződött a hatása, néhány nappal ezelőtt a győri edzőtáborunkban 3 kilós súllyal 20.35 métert dobott, amiből arra lehetett következtetni, hogy versenysúllyal akár 18 és félméteres teljesítményre is képes lehet. Ebből sajnos most semmi sem lesz, szombaton nem utazhatunk el Münchenbe, ahol a jövő hét hétfőjén egy nap leforgása alatt kellett volna
teljesítenie a selejtező és jó esetben a döntő feladatát.

Márton Anita eddig két Európa-bajnokságon nyert érmet, 2014-ben Zürichben harmadik, 2016-ban Amszterdamban második helyen végzett.

Nem tudom, hogy miként tudom megvigasztalni Anitát, de bízom abban, hogy ezúttal is erős lesz, és jövőre megvalósulhatnak a most meghiúsult álmai. Lesz 2023 tavaszán fedettpályás Európa-bajnokság, de ami ennél is fontosabb, jövő ilyenkor Budapest ad otthont a szabadtéri világbajnokságnak” –mondta befejezésül az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Eperjesi László, aki tavaly tavasszal a pályán szenvedett súlyos sérülést, így akkor ő szorult a tanítványának lelki istápolására.

 

Szalay Péter
SzPress Hírszolgálat