Nem jutott tovább 1500 méteren Szögi István, és a hármasugró Galambos Tibor sem a müncheni multisport Eb keretében sorra kerülő kontinensviadalon.

Szögi lépett előbb pályára, és a 26 éves versenyző az utolsó körig jól tartotta magát, az élbolyban haladt, ekkor azonban egy tempóváltás után visszaesett a mezőny közepébe, versenytársai „bezárták”, így végül a célba érkezők között az utolsó előtti, 12. helyet szerezte meg 3:44.20 perces idővel. Összesítésben Szögi a 23. lett.

Nem tudom, mi történt az utolsó 300 méteren, mert az elmúlt napokban olyan jól éreztem magam, mint még korábban soha” – értékelt a futás után az M4 Sportnak Szögi.

A futó elmondta, az első elődöntő végeredményét látva döntött úgy, hogy az élre áll, mert úgy érezte, benne van az az idő, ami a fináléhoz kell.

Tudtam, hogy képes vagyok rá, ezért csináltam, amit kellett, de nem bírtam ki a végét. Addig úgy éreztem, ura vagyok a helyzetnek, éppen ezért nehéz lesz feldolgoznom, hogy hiába éreztem úgy, elég erős vagyok a döntőhöz, nem tudtam megcsinálni” – fogalmazott Szögi István.

 

Este még egy hazai versenyzőért izgulhattunk, de sajnos a hármasugró Galambos Tibor a selejtezőben nem tudott érvényes kísérletet bemutatni, háromszor belépett, így nem jutott tovább és három társával együtt helyezetlenül zárt.

 

MTI