Kisebb sérülés miatt a Nemzetközösségi Játékokat kihagyta, pénteken a lausanne-i atlétikai Gyémánt Liga-versenyen azonban elindul az indiaiak olimpiai bajnok gerelyhajítója, Neeraj Chopra.

A tavalyi tokiói játékokon az ázsiai ország első atlétikai ötkarikás aranyát begyűjtő dobó a júliusi eugene-i világbajnokságon 88,13 méteres eredménnyel ezüstérmet szerzett, ám a vb-döntőben megsérült, ezért nem védhette meg címét a Nemzetközösségi Játékokon. A lausanne-i GYL-viadalon a neve eddig is szerepelt a rajtlistán, ám kérdéses volt, hogy dobhat-e, kedd este aztán Twitter-oldalán jelezte, hogy ott lesz a mezőnyben.

Erősnek érzem magam és készen állok a pénteki versenyre” – üzente követőinek a 24 éves sportoló, aki Eugene-ban hazája történetének második vb-érmét szerezte meg. Indiai atléta eddig csak egyszer, 2003-ban állhatott világbajnoki dobogón: Párizsban Anju Bobby George harmadik lett a női távolugrók között.

A lausanne-i Gyémánt Liga-állomás csütörtökön a férfi rúdugrással kezdődik, melyet a belvárosban bonyolítanak le, a többi számot pedig pénteken rendezik meg az Olimpiai Stadionban.

(Forrás: MTI)