A hír számunkra bármennyire is örömteli, azért nem túl bonyolult: 2017 után ismételten élőben közvetíti az Eurosport az atlétikai világbajnokságot, melyet történetesen mi rendezünk majd, itt, Budapesten, augusztus 19. és 27. között. Annál azonban mégis többet jelent, mintsem hogy kitegyük ide az oldalunkra azt a sajtóközleményt, amit amúgy elküldtünk mindenki másnak is.

Talán azzal sem árulunk el semmi titkot, ha leírjuk: nagy kő esett le a szívünkről.

Az atlétika hosszú évtizedeken keresztül volt az Eurosport identitásának része, sőt egyik alapja. Nem nagyon lehetett elképzelni sem egy világbajnokságot, sem egy Európa-bajnokságot úgy, hogy azt mi ne mutassuk meg.

Ráadásul mi itt, Magyarországon speciális helyzetben voltunk, hiszen amikor az Eurosport először megszólalt magyarul, a sportág televíziós jelenléte nálunk finoman szólva sem volt jelentős. Ráadásul – azt követően, hogy Gyulai István elhagyta a Magyar Televíziót – annak a kevéske közvetítésnek a színvonala sem verdeste éppen az egeket.

Ebbe az űrbe érkeztünk meg 1996-ban, és itt nehézkedtük ki a helyünket egészen 2018-ig bezárólag.
Azóta azonban csak a tokiói olimpiáról közvetíthettünk, már ami a világversenyeket illeti, és egy darabig reálisnak tűnt a fenyegetés, hogy minden idők legjelentősebb magyarországi sporteseményét „szégyenszemre” a lelátóról kell végignéznünk.

Ez a veszély múlt most el, és őszintén reméljük, hogy nem csak mi örülünk ennek. Őszintén reméljük, hogy tudunk valamit segíteni a magyar adófizetőknek is.Mondjuk, ahogyan eddig, talán ezúttal is el tudjuk nekik magyarázni, mi miért történik. Tekintve, hogy a világbajnokság költségvetése több százmilliárd forint, ez talán nem is olyan kevés.