A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy a NOB Végrehajtó Testülete
(EB) azonnali hatállyal felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot.

A NOB EB kifejtette, hogy az Orosz Olimpiai Bizottság (ROC) 2023. október 5-én hozott egyoldalú döntése, miszerint tagjai közé veszi azokat a regionális sportszervezeteket, amelyek Ukrajna Nemzeti Olimpiai Bizottságának (NOB) fennhatósága alá tartoznak, az Olimpiai Charta megsértését jelenti, mivel sérti Ukrajna NOB-jának területi integritását. Megjegyezte, hogy az orosz sportolók egyéni semlegesként való részvétele a jövő évi párizsi olimpiai játékokon továbbra is fennmarad, mivel a felfüggesztés erre nincs hatással.

Az idei budapesti atlétikai világbajnokságról közzétett új nézői felmérés szerint szinte mindenki, aki részt vett az eseményen, elégedett volt az élményeivel. A felmérés, amelyet a Nielsen, a nemzetközi szövetség hivatalos kutatási partnere végzett az atlétikai világszövetség megbízásából, azt mutatta, hogy 98 százalékuk „elégedett” volt az esemény egészével, 81 százalékuk pedig „rendkívül elégedett”.

A megkérdezettek lenyűgöző, 83 százaléka állította, hogy a világbajnokságon való részvétel után többet fog atlétikát nézni, ami lényegesen magasabb, mint a tavalyi eugene-i és a 2019-es dohai eseményen, ahol csak 71, illetve 50 százalék volt ez az arány.