Hét olimpiai bajnok indul Isztambulban

2023.02.28|

Nyilvánosságra hozták a március 2-5. között megrendezésre kerülő 2023-as isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság végleges nevezési listáját: a 2020-as tokiói olimpia hét regnáló olimpiai bajnoka, (Marcell Jacobs (60 m), Karsten Warholm (400 m), Jakob Ingebrigtsen (1500/3000 m), Miltiadis Tentoglou (távolugrás) és Pedro Pichardo (hármasugrás) a férfiaknál, Malaika Mihambo (távolugrás) és Nafissatou Thiam (ötpróba) a nőknél), valamint a 2022-es müncheni atlétikai Európa-bajnokság 18 egyéni aranyérmese indul majd a kontinens bajnokságon. A bajnokságra benevezett legidősebb sportoló a 41éves görög hármasugró Dimitriosz Tsziamis, a legfiatalabb pedig az andorrai 400 méteres futó, Duna Vinals, aki mindössze 16 éves.

A brit Gourley a norvég Ingebrigstsen legyőzésére készül

2023.02.28|

Miután szombaton Birminghamben megdöntötte a brit 1500 méteres rekordot, Neil Gourley biztos benne, hogy méltó ellenfele lesz Jakob Ingebrigtsennek az isztambuli fedett pályás Európa-bajnoki 1500 méteres címért. „A tervem az, hogy érmet nyerjek a török városban, de szeretnék a győzelemért is harcba szállni. Nem lesz könnyű, mert Jakob (Ingebrigtsen) is ott lesz, és megpróbálok majd vele szemtől szemben versenyezni, ami óriási kihívás, de egy honfitársam, Jake (Wightman) tavaly képes volt erre, szóval miért ne sikerülne nekem is?”.

Duplantis idei átlaga: több mint 616 centiméter!

2023.02.28|

Armand Duplantis a szombati Clermont-Ferrand-i All-Star Perche versenyen elért 6.22 méteres eredményéről így nyilatkozott: „Fantasztikus érzés, olyan, mintha lebegnék” – mondta az olimpiai- és világbajnok rúdugró. Ez volt pályafutása hatodik világrekordja. A 2023-as fedett pályás szezonban eddig négy versenye volt, ahol mindegyiken 6 méter felett ugrott. (Uppsalában 610-cel kezdett, amit 606 követett Berlinben és 601 Lievinben.) A tíz legjobb eredményének átlaga most 616,8.

Duplantis nem indul Isztambulban

2023.02.26|

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Mondo Duplantis úgy döntött, hogy nem indul a jövő hónapban Isztambulban megrendezésre kerülő fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. A svéd szövetség közleményében Kajsa Bergqvist csapatkapitány így reagált: „Természetesen reméltem, hogy részt vesz és megvédi címét. De Mondo nagyon tudatosan versenyez, és 100 százalékig bízom abban, hogy a pontosan tudja, hogy mit csinál akár távolabbi céljai érdekében is.”

Greg Foster emlékére

2023.02.26|

A 110 méteres gátfutás korábbi világcsúcstartója, Colin Jackson emlékezett a néhány napja, 64 éves korában elhunyt egykori riválisára, a többszörös világbajnok Greg Foster-ra. „Greg inspiráló volt számomra, figyeltem edzéseit, sokat beszéltem vele, hogyan tudnék fejlődni, és szerencsére sokszor versenyeztünk is együtt. Biztos vagyok benne, hogy segítsége tette lehetővé, hogy elvegyem tőle a világbajnoki címet és a világcsúcsot – nagyon nagy része volt a sikereimben”.

Femke Bol tökéletes versenye

2023.02.21|

Femke Bol 49.26-os világrekordját „majdnem tökéletes versenyként” jellemezte. „Reméltem, hogy 49,5 lesz, de 49,26? Erre tényleg nincsenek szavaim. Ez az első világrekordom „igazi” távon. Nem tudom, lehetek-e még gyorsabb, mert ez szinte tökéletes verseny volt” – mondta. Edzője, Laurent Meuwly elismerte, hogy őt is meglepte a holland fedett pályás bajnokságon elért ideje, „Igen is, meg nem is” – mondta, amikor arról kérdezték, hogy gondolta-e, hogy tanítványa megdönti a 41 éves (!) világrekordot. ” Nem tudtam, hogy ennyire gyors, de az elmúlt hónapokban minden tekintetben fejlődött”. Bol a jövő hónapban az isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságon szeretné megvédeni 400 méteren és 4×400 méteren szerzett címét. .

Load More Posts